Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت با بیان اینکه در سال‌های آینده با موج بازنشستگی در این صنعت روبه‌رو می‌شویم، افزود: در یکی از سازمان‌های اصلی این صنعت در بازه زمانی چهار سال آینده حدود ۵ هزار نفر بازنشسته می‌شوند که این به معنای افزایش تعهد صندوق‌ها در مقابل ذی‌نفعان است.

به گزار شانا به نقل از  صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت، عبدالحسین بیات در آیین تکریم و معارفه مدیرعامل شرکت اهداف اظهار کرد: در انتصاب مدیرعامل جدید این شرکت همه بررسی‌ها و تأییدیه‌های حرفه‌ای و حراستی در سطح دولت، وزارت نفت، سازمان بورس و اوراق بهادار و دستگاه‌های نظارتی ـ امنیتی انجام و مجوز انتصاب دریافت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در نشستی ویدیوکنفرانسی با حضور مدیران شرکت‌ها و پروژه‌ها، به بعضی از شاخص‌های مورد نیاز برای توسعه و رشد شرکت‌های تابعه و وابسته صندوق‌ها اشاره کرد و گفت: حفظ و صیانت و افزایش منابع و دارایی‌های صندوق‌ها در گرو برنامه‌ریزی هوشمندانه و اقدام‌های جهادی است.

رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت با اشاره به تکالیف مندرج در بند ۲ اساسنامه صندوق‌ها افزود: در این بند تعهدهای قانونی صندوق‌ها در برابر ذی‌نفعان پیش‌بینی شده است، از این رو همه شرکت‌های تابعه و وابسته باهدف حفظ و افزایش توان مالی صندوق برای ارائه خدمات قانونی و در شأن به همکاران عزیز بازنشسته و شاغل مسئول و پاسخگو هستند. 

بیات آمار و ارقام ارائه‌شده از سوی مسئولان صنعت نفت در زمینه افزایش تعداد بازنشستگان در سال‌های آینده را یادآوری کرد و گفت: هم‌اکنون ۲۲۰ هزار نفر جمعیت شاغلان رسمی و خانواده محترمشان و ۲۳۰ هزار نفر خانواده بازنشستگان عزیز صنعت نفت را تشکیل می‌دهند، از این رو صندوق‌ها در برابر همه جمعیت یادشده تعهد قانونی دارد و برای انجام درست تعهدها، به‌کارگیری برنامه‌های مؤثر و هوشمندانه اجتناب‌ناپذیر است.

وی ادامه داد: در دوره‌های گذشته در مقابل یک فرد مستمری‌بگیر پنج فرد شاغل و کسور پرداز به صندوق‌ها وجود داشت، اما در شرایط کنونی در مقابل یک فرد مستمری‌بگیر، کمتر از یک نفر شاغل کسورپرداز به صندوق‌ها وجود دارد، از این رو باید از هم ‌اکنون برای انجام درست تعهدهای قانونی در برابر خانواده شاغلان و بازنشستگان شرایط را طوری فراهم کرد تا حداکثر بازدهی و بهره‌وری از دارایی‌ها و سرمایه‌گذاری‌های کنونی صندوق‌ها به مدد الهی و تلاش شبانه‌روزی مدیران و کارکنان صندوق‌ها ایجاد شود.

انتقال سود شرکت‌ها برای پرداخت مستمری

رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت گفت: در گذشته که نسبت شاغل به بازنشسته پنج به یک بود، مازاد کسور شاغلان به شرکت‌ها برای سرمایه‌گذاری و ازدیاد منابع منتقل می‌شد، اما اکنون که در وضع آماری یک بازنشسته در مقابل کمتر از یک شاغل قرار داریم، از شرکت سرمایه‌گذاری اهداف منابع به صندوق‌ها برای تأمین نقدینگی پرداخت مستمری و مقرری انتقال می‌یابد تا از این طریق سود شرکت‌ها صرف پرداخت مستمری و مقرری شود.

بیات گفت: در شرایطی که منابع کسور شاغلان به نسبت بازنشستگان کمتر از یک به پنج شده است، شرکت سرمایه‌گذاری اهداف و تابعه‌های آن، نقش پشتیبان صندوق‌ها را ایفا می‌کنند، از این رو برخلاف تصور برخی از همکاران، نمی‌توان این پشتیبان را به شکل سهام به افراد واگذار کرد یا آن را در بورس به شکل عام عرضه کرد؛ شرکت اهداف پشتیبان تعهدات قانونی صندوق‌ها به‌ویژه برای پرداخت مستمری و مقرری است، بنابراین به این دلایل امکان تعلق سهام آن به فرد یا گروهی از اشخاص وجود ندارد، بلکه به‌طور کامل متعلق به صندوق‌هاست و منابع و دارایی‎های صندوق‌ها نیز میان‌نسلی است و باید همسو با خدمات‌رسانی به ذی‌نفعان با اولویت تأمین منابع پرداخت کسری وجوه مستمری و مقرری‌ها، تخصیص یابد.

وی با بیان اینکه گزارش‌ها نشان می‌دهد در سال‌های آینده با موج بازنشستگی روبه‌رو خواهیم شد، افزود: در یکی از سازمان‌های اصلی صنعت نفت در بازه زمانی حدود چهار سال آینده به‌طور تقریبی ۵ هزار نفر بازنشسته خواهند شد که این به معنای افزایش تعهدهای صندوق‌ها در مقابل ذی‌نفعان است، بنابراین باید برنامه‌های دقیق و هوشمندانه را از هم‌اکنون برای افزایش توان مالی صندوق‌ها اجرایی کرد.

لزوم پیاده‌سازی تفکر بنگاه اقتصادی

رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت رویکرد بنگاه اقتصادی را به‌عنوان یکی از سرفصل‌های مهم کاری گروه صندوق‌ها دانست و گفت: جز با اجرایی کردن دیدگاه بنگاه اقتصادی نمی‌شود و نمی‌توان تعهدهای کنونی و آینده صندوق‌ها را پاسخگو بود، در چند ماه گذشته درخواست‌های خلاف با تفکر رویکرد اقتصادی به‌صراحت رد شده است.

بیات با بیان این که همه استعدادها و عوامل اقتصادی را باید در مسیر حفظ منابع و دارایی‌ها به‌کار گرفت، ادامه داد: یکی از مقوله‌های تفکر بنگاه اقتصادی که بروز آن در شرکت‌های وابسته به صندوق‌هاست، رویکرد ایجاد زنجیره ارزش و ارزش افزوده است، چرا که این رویکرد سبب ایجاد روند سودآوری افزایشی در بنگاه اقتصادی می‌شود، کارهای جزیره‌ای و جدا از هم، مانع مهم در ایجاد ارزش افزوده در محصولات است. 

وی منابع انسانی با انگیزه را برای تحقق اهداف بنگاه اقتصادی ضروری برشمرد و گفت: قوی‌ترین ساختارها، مدرن‌ترین تجهیزات، بدون بهره‌مندی از منابع انسانی با انگیزه، بدل به سرمایه‌های راکد می‌شوند، بنابراین بهره‌مندی از نیروهای انقلابی، جهادی، فسادستیز و متخصص سبب بهره‌وری و مولد کردن منابع و سرمایه‌ها می‌شود.

رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت بازنگری ساختار قراردادها و تدوین نظام‌نامه حقوق و دستمزد بر مبنای شایستگی و توانمندی منابع انسانی را از موارد با اهمیت در ایجاد انگیزه در کارکنان دانست و گفت: خلاف این رویه، برای منابع انسانی مخرب است و مدیران بنگاه‌های زیرمجموعه صندوق‌ها باید در این باره دقیق و مؤثر اقدام کنند.

اهمیت فعال‌سازی منابع راکد

بیات لزوم مولدسازی منابع راکد و غیرفعال را دیگر سرفصل کاری مدیران سرمایه‌گذاری دانست و گفت: باوجود تلاش همکاران در گذشته ظرفیت‌های زیادی برای فعال‌سازی وجود دارد که تحقق این امر در گرو کار و تلاش مستمر است، از این رو یکی از موارد مهم برای تحقق بهره‌وری و سودآوری شناسایی و به‌کارگیری و مولدکردن منابع راکد و غیرفعال است.

وی با انتقاد از بعضی از شرکت‌های نفتی یا واگذارشده گفت: برخی شرکت‌ها، کسور کارمندان شاغل را کسر می‌کنند، اما با تأخیر این منابع را در اختیار صندوق‌ها قرار می‌دهند، صندوق‌ها باید به‌موقع این منابع را دریافت کند تا بتواند منابع دریافتی را برای انجام تعهدهای آینده همان افراد سرمایه‌گذاری کند و مسئولیت افزایش توان مالی صندوق را به سرانجام رساند.

رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت ادامه داد: در بحث پیگیری مطالبات از شرکت‌های دولتی یا واگذارشده، اهتمام خواهیم داشت، زیرا برای صندوق‌ها قابل پذیرش نیست که همکاران بازنشسته در تنگنا باشند و برخی منابع صندوق‌ها نزد کارفرمایان یا برخی مشتریان شرکت‌های زیر مجموعه صندوق‌ها باشد.

بیات گفت: فسادستیزی و خشکاندن ریشه فساد اولویت‌ ما است. این پدیده نامبارک ضد احکام و حدود الهی است و با فرهنگ انقلابی به‌طور کامل در تضاد است، این امر مطالبه همه مردم از مسئولان به‌ویژه بازنشستگان از دست‌اندرکاران در صندوق‌ها و شرکت‌های تابع است.

وی افزود: همه شرکت‌های تابع و وابسته باید کارگروه شناسایی و پیگیری مطالبات را تشکیل دهند و ماهانه این موضوع را پیگیری و نتیجه اقدام‌ها را گزارش کنند، پس از آن دعاوی باید به‌موقع پیگیری شود تا مانع ضرر و زیان در آینده شود.

رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت شتاب بخشی در انجام به‌موقع طرح‌های اقتصادی را نیز اصلی مهم در رویکرد بنگاه اقتصادی دانست و گفت: تأخیر و توقف در اجرای طرح‌های اقتصادی، منابع را معطل می‌کند، از این رو عامل زمان در انجام طرح‌های سرمایه‌گذاری رکنی مهم است.

بیات، همکاری با دستگاه‌های محلی را ضدانحصار دانست و گفت: در محل‌هایی که صندوق‌ها داری طرح و برنامه هست، کار کردن با بیمه‌های محلی و بانک‌های محلی نوعی توزیع ثروت و انجام مسئولیت‌های اجتماعی است، از این رو لازم است کارها و برنامه‌های بیمه‌ای و بانکی معطوف به محل خاص و انحصاری نباشد.

وی همکاری با سازمان بورس، صندوق توسعه ملی و دیگر سازمان‌های اقتصادی و پولی را برای توسعه و رشد بنگاه اقتصادی تاثیرگذار خواند و گفت: ارتباطات درست و متکی بر اعتبار و جایگاه اقتصادی صندوق‌ها در پیشبرد اهداف اقتصادی مؤثر است.  

رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت در پایان این نشست با اهدای لوح سپاس از تلاش و کوشش‌های مصطفی امیدقائمی، مدیرعامل پیشین شرکت سرمایه‌گذاری اهداف تشکر و قدردانی کرد و برای ولی‌اله حاجی‌پور، مدیرعامل جدید شرکت سرمایه‌گذاری اهداف آرزوی توفیق خدمت و موفقیت کرد.

منبع: شانا

کلیدواژه: عبدالحسین بیات صندوق بازنشستگی صنعت نفت نیروی انسانی رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت شرکت سرمایه گذاری اهداف سال های آینده مستمری و مقرری پرداخت مستمری بنگاه اقتصادی منابع انسانی صندوق ها صندوق ها دانست و گفت دارایی ها هزار نفر ذی نفعان شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۳۵۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشمکش بر سر سه هزار میلیارد تومان / دولت برنده است یا مجلس؟

مریم فکری: اصرار دولت بر بازگشت یک بند حذف شده از بودجه، شدت گرفت. وزیر راه و شهرسازی در تازه‌ترین اظهارنظر، پرده از دستور رییس‌جمهور برداشت که از محل اعتبارات صندوق تامین خسارت‌های بدنی، ۳ هزار میلیارد تومان برای رفع نقاط حادثه‌خیر اختصاص یابد، اما در مقابل، برخی نمایندگان از منتفی شدن آن در بودجه می‌گویند.

در این فضا، روایت‌ها حاکی از آن است که رییس مجلس تاکید دارد که بندهای حذف شده از بودجه، به دلیل مخالفت نمایندگان امکان بازگشت به بودجه در چارچوب جداول را ندارند. این در حالی است که اواخر فروردین‌ماه امساله، نامه‌ای از سوی داوود منظور، رییس سازمان برنامه و بودجه خطاب به قالیباف نوشته شد.

داوود منظور در این نامه به استناد مذاکرات صحن هیات دولت، تاکید کرده بود که مقرر شده بود اعتبار اختصاصی وزارت راه و شهرسازی برای رفع نقاط حادثه‌خیر به میزان ۳ هزار میلیارد تومان از محل منابع صندوق تامین خسارات بدنی موضوع ردیف درآمدی ۱۶۰۱۶۹ جدول شماره ۵ تحت عنوان درامد موضوع ماده ۲۴ قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث با اعتبار ۴۶.۸۰.۰۰۰ میلیون ریال تامین شود و این موضوع هنگام تنظیم جدول شماره (۷) لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، از قلم افتاده است. وی در ادامه این نامه از مجلس خواسته است در تنظیم نهایی جدول مزبور اصلاحات ذیل انجام شود.

دولت چه می‌گوید؟

مهرداد بذر باش، وزیر راه و شهرسازی در تازه‌ترین اظهارنظر در جلسه کمیسیون ایمنی راه‌های آذربایجان شرقی گفته است: رییس‌جمهوری دستور داده‌اند تا از محل اعتبارات صندوق تامین خسارت‌های بدنی، ۳ هزار میلیارد تومان برای رفع نقاط حادثه خیز اختصاص یابد، اما عده‌ای تلاش می‌کنند مانع از انجام این تکلیف بشوند.

وی با اشاره به این‌که بخش زیادی از منابع این صندوق را به سپرده بانکی تبدیل کرده و سود دریافت می‌کنند، نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و خواستار عمل کردن این صندوق به تکالیف قانونی شد.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه رفع نقاط حادثه خیز با کاهش تصادفات فوتی وجرحی به صورت مستقیم، موجب کاهش پرداخت خسارت توسط صندوق می‌شود، تصریح کرده؛ صندوق تامین خسارت بدنی باید به تکالیف قانونی خود عمل کرده و از منابع صندوق برای رفع نقاط حادثه خیز استفاده کند.

موضوع برداشت ۳ هزار میلیارد تومان احتمالا منتفی است

حسینعلی حاجی‌دلیگانی، نماینده مجلس در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین در این باره می‌گوید: در کمیسیون تلفیق مجلس خیلی در رابطه با این موضوع صحبت شد و نهایتا به نتیجه نرسید.

وی می‌افزاید: قبل از آن در صحن مجلس هم در زمان رسیدگی به مرحله اول بودجه مطرح شده بود و رای نیاورده بود. در این مرحله هم اعدادی که برای آن گذاشته بودند، نهایتا در ردیف‌ها به نتیجه نرسید، بنابراین موضوع منتفی است.

این نماینده مجلس با بیان این‌که با بیان این‌که البته پیشنهادی هم مطرح شد که این ۳ هزار میلیارد تومان نصف و نصف شود، عنوان می‌کند: نصفی از این ۳ هزار میلیارد تومان را همان‌طور که دولت می‌گوید، انجام شود و نصفی هم بماند، ولی به‌هرحال به نتیجه نرسید و تقریبا می‌توان گفت دیگر تمام‌شده باید تلقی کرد.

حاجی‌دلیگانی در واکنش به نامه رییس سازمان برنامه و بودجه تصریح می‌کند: من نامه را دیدم، ولی نتیجه نداشت. این نامه در کمیسیون هم مطرح شد و بحث‌های زیادی هم راجع به آن صورت گرفت، ولی به نتیجه مشخصی نرسید.

وی درباره این‌که چنین اقدامی باعث آغاز اختلال شدید در عملیات صندوق تامین خسارات بدنی و در سنوات آتی، منجر به ناترازی شدید و نهایتا ورشکستگی آن می‌شود، بیان می‌کند: مجلس می‌گفت به دلیل این‌که در جلسات قبلی هم مطرح شده و رای نیاورده، دیگر قابل پیگیری نیست. بنابراین با این شرایط به نظر می‌رسد که دیگر به نتیجه نمی‌رسد.

زاویه‌ای دیگر

عباس گلرو، نماینده مجلس هم در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین با بیان این‌که من در رسانه درباره این موضوع صحبت نمی‌کنم، می‌گوید: مساله دو وجهی است. یک وجه این است که وزارت راه می‌گوید که اگر این پول بیاید و زیرساخت‌ها آماده شود و نقاط حادثه‌خیز گرفته شود، آن زمان منجر به تصادفات نمی‌شود.

وی با بیان این‌که وزارت راه معتقد است که باید دنبال علت گشت، نه حل معلول، تصریح می‌کند: به‌هرحال این نظر کارشناسی است، ولی در مجلس و کمیسیون تلفیق باید بررسی کنند و ببینند مشکل چیست تا هم منابعی که وزارت راه دنبال آن است، تامین شود و هم موضوع صندوق تامین خسارات بدنی در نظر گرفته شود.

این نماینده مجلس در واکنش به این‌که یک بار اضافه به صندوق تامین خسارات بدنی تحمیل می‌شود، عنوان می‌کند: به‌هرحال باید به فکر آن باشند و منابع را ببینند. البته من ریز مسایل را در جریان نیستم که دلیل حذف آن چه بوده و دلیل جابه‌جایی چه بوده و باید پیگیری کنیم.

بیشتر بخوانید: دولت و بذرپاش، نمایندگان مجلس را دور می‌زنند / تلاش برای بازگرداندن ۳ همت در بند حذف‌شده بودجه

تشدید ناترازی صندوق؟

کارشناسان معتقدند برداشت منابع هنگفت از صندوق آن هم به صورت بدون بازگشت قطعا باعث تشدید ناترازی صندوق و ورشکستگی آن در آینده نزدیک خواهد شد و امکان ایفای تعهدات خصوصا پرداخت دیات تصادفات رانندگی برای صندوق غیرممکن خواهد شد.

گذشته از این باید در نظر داشت چنین اقدامی در عین مخالفت با قانون دائمی بیمه اجباری شخص ثالث مصوب اردیبهشت۱۳۹۵، مخالف صریح سیاست‌های کلی قانونگذاری ابلاغی رهبر معظم انقلاب است چرا که علاوه بر مغایرت با قوانین دائمی، موجب ناترازی در منابع و مصارف این صندوق خواهد شد.

همچنین بازگشت و اصلاح جداول در حالیکه موضوع فاقد حکم یا سابقه حکمی در بودجه است، با آیین نامه داخلی مجلس مخالفت دارد.

باید در نظر داشت منابع صندوق، منابعی بین نسلی بوده و در همه شرایط حال و قابلیت نقد برای پوشش تعهدات متفاوت دیگری از جمله ورشکستگی یا تعلیق احتمالی شرکت‌های بیمه است و چنین فشاری می‌تواند ورشکستگی این صندوق را با سرعت بیشتری در پی داشته باشد.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900102

دیگر خبرها

  • حجم سرمایه‌گذاری سه هلدینگ‌ وزارت تعاون در چهارمحال و بختیاری ۴۵۰۰ میلیارد تومان است
  • ضرورت ساماندهی شرکت‌های تابعه و مولدسازی اموال صندوق بازنشستگی مس/دغدغه‌های‌ بازنشستگان عزیز باید رفع شود
  • کشمکش بر سر سه هزار میلیارد تومان؛ دولت برنده است یا مجلس؟
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • کشمکش بر سر سه هزار میلیارد تومان / دولت برنده است یا مجلس؟
  • نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه سرمایه انسانی صنعت نفت برگزار شد
  • نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت برگزار شد
  • جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی / همسان‌سازی یا افزایش حقوق کدامیک مهم‌ترند؟
  • ۳ هزار میلیارد تومان برای رفع نقاط حادثه خیز اختصاص یابد
  • تمدید نام نویسی بیمه رایگان بازنشستگی مادران روستایی و عشایری